De 9 læsninger

Søndag den 2. december 2018 kl. 10.30 i Rindum kirke

Traditionen tro markeres 1. søndag i advent med »De 9 Læsninger« i Rindum Kirke. Organist Dorota Biernacka og sognepræst Mogens Thams tilrettelægger denne festlige gudstjeneste.

Der er kaffe i Kirkehuset efter gudstjenesten.

- - -

De ni læsninger er en festlig måde at indlede julemåneden på. Det er en gudstjenesteform, der kommer fra England, og som mange danske kirker har taget til sig.

Pointen ved De ni læsninger er at fortælle om Jesu fødsel set i et større perspektiv, nemlig sammen med den fortløbende bibelske historie.

De ni læsninger starter således ved Skabelsen og fortsætter gennem Det gamle Testamente frem til Jesu fødsel, og hvad der siges om ham i Det ny Testamente. Man får altså ved denne gudstjeneste fortalt bibelhistorie sat sammen med gamle og nye salmer.